Algemene voorwaarden

Aflevering

Alle caravans vanaf €2500,- met uitzondering van de caravans met een zogenaamde “meeneemprijs” worden geleverd met een GRATIS afleverbeurt. Defecten worden kosteloos gerepareerd en is vervanging van onderdelen noodzakelijk dan kost u dit ook NIETS extra! Prijzen genoemd op onze website zijn ALL-IN afleverprijzen. De GRATIS service/afleverbeurt omvat de volgende werkzaamheden/controles:

  • Wij controleren elke caravan van buiten op onvolkomendheden, hieronder vallen bevestigingspunten van accessoires, aansluitingen van de opbouw en bodem, kitranden etc. Wanneer nodig worden onderdelen kosteloos vervangen.
  • Alle mechanische onderdelen zoals het sluitwerk van de ramen, werking van de stempels/poten, horren, dakluiken etc worden nagekeken en zonodig vervangen of gerepareerd. 
  • We testen alle elektrische onderdelen zoals de koelkast, boiler, airco en verlichting op 220V, binnen- en buitenverlichting op 12V en de kachel / verwarming op gas of 220V. Defecten worden verholpen of gemeld aan de klant. 
  • De banden worden geïnspecteerd op slijtage en op droogtescheurtjes. Wanneer nodig worden de banden vervangen. 
  • De reminstallatie wordt getest en de oplooprem wordt gesmeerd.  
  • Vochtinspectie; Onze caravans worden gecontroleerd op vocht. Valt een caravan buiten de norm, dan wordt deze gerepareerd.

Pas nadat eventuele geconstateerde mankementen en onvolkomendheden zijn verholpen is de caravan klaar voor aflevering. Bovengenoemde punten zijn onderdeel van onze GRATIS afleverbeurt, bij reparatie of vervanging van onderdelen brengen wij GEEN extra kosten in rekening.

Accessoires

De eventueel bijgeleverde voortent, luifel of andere accessoires worden door ons zo goed mogelijk gecontroleerd, het is echter wel aan de klant om deze accessoires zelf nogmaals te controleren op de staat en compleetheid. Accessoires zijn een extraatje bij onze caravans, de verkoopprijs is hierop niet gebaseerd. Defecten aan accessoires zijn dan ook geen reden voor kortingen of restitutie van een (gedeelte van) het aankoopbedrag. Wij bieden deze accessoires uiteraard zo goed en compleet mogelijk aan. Bijgeleverde of bij de caravan aangeschafte (kleine) artikelen worden aangeboden en verkocht in de staat zoals deze te zien zijn bij koop of aflevering. Elektrische artikelen zoals losse kachels en dergelijke kunnen uiteraard ter plaatse op correcte werking worden getest.

Inkoop

Wilt u uw caravan verkopen? Stuurt u ons dan even een email naar info@evidentcaravans.nl met een gedetailleerde beschrijving en zo veel mogelijk duidelijke foto’s, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Inruil

Uw ‘oude’ caravan of vouwwagen inruilen is veelal mogelijk, mits deze in goede staat verkeert. Vraagt u naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Export

Wij regelen voor u de exportdocumenten en kenteken voor €39,95.

Tijdelijke stalling

Uw bij ons gekochte caravan of vouwwagen kan in overleg tijdelijk bij ons in de stalling blijven staan. De eerste 2 weken na aankoop is stalling gratis, hierna rekenen wij €25,- per week, mits wij voldoende stallingsruimte vrij hebben. U hebt dus rustig de tijd om een stalling voor uw caravan te regelen en eventuele accessoires aan te schaffen zonder dat u zich druk hoeft te maken om directe stallingsruimte voor uw caravan. De eerste week dragen wij alle risico’s, hierna staat de caravan of vouwwagen op uw eigen risico gestald. Stalling vindt plaats op ons buitenterrein bij onze vestiging.

Terugkeuren naar lager maximaal gewicht/regelgeving omtrent het maximaal te trekken gewicht

Mag de caravan meer wegen dan het maximaal trekgewicht van uw auto? Sinds begin 2013 zijn de regels betreffende het maximaal te trekken gewicht van auto’s veranderd. Er wordt in de wet nu gesproken over de totale massa van de aanhangwagen en niet over de totale TOEGESTANE massa van de aanhangwagen. Dit impliceert dat een auto die op kenteken 1000 kg mag trekken gerust een lege dubbelassige ‘boedelbak’ mag trekken met een maximaal belaadbaar gewicht van 2500 kg, als er maar weinig lading in zit en het totaalgewicht van deze aanhanger inclusief lading niet boven de 1000 kg uitkomt.

Het is dus niet noodzakelijk om de MTM (Maximale Technische Massa) van de aanhanger of caravan op uw kenteken te laten aanpassen als dit meer is dan het maximaal trekgewicht van uw auto. Maar, wilt u echter alle discussie uitsluiten en op zeker spelen, dan kúnt u via de RDW natuurlijk wel het caravankenteken laten aanpassen. De caravan mag immers in werkelijkheid (vanwege overbelading) toch al niet zwaarder zijn dan het maximaal trekgewicht van de auto. Echter, bij latere verkoop zal de nieuwe eigenaar dit wel als een probleem kunnen ervaren. Terugkeuren is gelukkig geen probleem, voor net geen 60 euro stuurt het RDW u een nieuw kentekenbewijs op met de originele MTM.

Rijbewijsregels voor caravanners met alleen rijbewijs B

Deze richtlijn dient om de rijbewijsregels in de EU gelijk te trekken. In de categorie B wordt de regel geschrapt dat het toegestane maximum gewicht van de aanhanger niet meer mag zijn dan het leeggewicht van het trekkend voertuig. Zolang detoegestane maximum massa van de combinatie maar onder de 3.500 kilo blijft en de auto het gewicht mag trekken is dus alles geoorloofd. Voorbeeldje uw auto weegt 1000 kg en uw caravan weegt met bagage 1200 kg. Uw auto mag volgens het kenteken 1300 kg trekken. Het totaal van de combinatie bedraagt 1000 kg + 1200 kg = 2200 kg. Dit is dus minder dan 3500 kg. U mag dus deze combinatie besturen met rijbewijs B.

motorhome, camper, mobile-5024832.jpg
Scroll naar boven